Iratkozzon fel hírlevelünkre

MAGYAR NYELVTANFOLYAM

Az Európai Unióba való belépés visszaadta Magyarországnak a címet arra, hogy mint mindig – a kényszerített kitérőktől eltekintve – 1100 éves történelme során Európa szivének érezze magát. Lírai temperamentumának elfojthatatlansága ott lüktet nyelvében, egész kulturájában, történelmének gyakran tragikus fejezeteiben. A magyar nyelv egyedülisége kizár bármilyen párhuzamot az európai nyelvekkel, mégis ütőerein keresztül mindig képes volt arra, hogy magába szívja a nyugati kultúra tápláló nedvét. Szókincsének, ragjainak gazdagsága, dallamossága, plasztikus érzékenysége kellemes meglepetést nyújthat azoknak, akik szeretnék elsajátítani a magyar nyelvet.

A tanév október közepén kezdődik és június közepéig tart, az oktatás négy szinten halad:

-Tanuljunk magyarul!-

magyar nyelvtan kezdőknek és haladóknak

- heti 3 óra -

A nyelvtanfolyamok célja a nyelvtani ismeretek (hangtan, alaktan, szótan, mondattan) elsajátíttatása, rövid párbeszédek formálása, a magyar társadalmi élettel való ismerkedés, egyszerű kifejezéseket tartalmazó szövegek alapján.

- Beszéljünk magyarul! -

társalgás középhaladóknak és haladóknak

-heti 2 óra-

A cél a hallgató szóbeli és irásbeli kifejezőképességének az elmélyítése, szókincsének gazdagítása és az általános kifejezések használatának általánosítása. A csoport szakmai felkészültségét és érdeklődését figyelembevéve, történelmi, irodalmi és kulturális anyagok elemzése, feldolgozása. Az egyes tanfolyamok - június közepén - szóbeli ás írásbeli vizsgákkal zárulnak. Azok az érdeklődők, akik valamilyen okból - időpont, meghatározott időn belül  specializált szakszavak tanulását óhajtják - magánórákon is tanulhatnak. Az itt feltüntetett időpontok a csoport többségének  motivált kívánsága esetén megváltoztathatók. A tanfolyamok vezetője a magyar anyanyelvű Mellace Katalin tanárnő.

ESEMÉNYNAPTÁR


2019
24
Május
H K Sz Cs P Szo V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

KIEMELT ESEMÉNYEK

Nincsenek események

ESEMÉNYEK

Nincsenek események

Hirdetések